Tags

, , ,

Het is terug stil in huis.  De drukte van de laatste veertien dagen is afgenomen, geslonken tot een occasioneel kwetteren van de agapornis of lovebirds die ongeduldig in hun kooien  wachten naar eten, een zaadmengeling, maiskolven en broccoli. Het is nog vroeg.  De honden kregen hun ontbijt  en vallen stilaan terug in hun gewone luie levenspatroon.

Liddie rustig

Het had moeite gekost om ze onder controle te krijgen, vooral  als iemand  aanbelde.  Eerst een geblaf dat oren en zien verging, dan bij het openen van de deur, een spurt om het eerst aan de poort, waar het blaffen werd voortgezet, bijgestaan  door de vijf cockers van de overburen.

Gelukkig waren er Chucho en Porfilio, die in de voorafgaande weken de tuinen kwamen opsieren ter gelegenheid van het aanstaande bezoek uit Belgie.  Door de aanwezigheid van de twee werkers en hun dagelijks in en uit gaan, konden we de honden zover krijgen dat ze na een paar opgewonden minuten stil bleven liggen. Ze werden er aan gewoon.   

We hadden ons al de moeite kunnen besparen…

Het verwelkomen van gasten die we in vijf en twentig jaar niet gezien hadden kan niet stil verlopen.  Natuurlijk wilden de honden van de partij zijn toen ze zagen hoe opgewonden wij waren. Toch was het tamelijk gemakkelijk om ze terug onder controle te krijgen en die eerste dag lieten ze zich nog gezeggen.   Doch toen ze ondervonden dat hun slechte manieren tegenover ons goedgesproken werden, dat ze aan tafel konden staan wachten en daarvoor over hun kop gestreken werden, was er helemaal geen zeggen meer aan.

Nu het bezoek vertrokken is, komen ze langzaam weer tot rust.  Het valt ons niet gemakkelijk om niet aan hun bedelende blikken toe te geven. Dat ene brokje dat ze voordien kregen nadat wij ook gegeten hadden en het koekje tussendoor zijn volledig afgeschaft tot ze zich terug zullen gedragen…

Advertenties